بدون دیدگاه
تاثیر سرعت بر سئو سایت و میزان اهمیت آن

تاثیر سرعت سایت بر سئو و میزان اهمیت آن به اندازه ای مهم است که در حال حاضر جزو یکی از مهم ترین فاکتور های بهینه سازی سئو است. کارشناسان سئو همواره تاکید می کنند که بهینه سازی سرعت سایت یکی از مهم ترین کار هایی است که باید برای وب سایت انجام داد.

سرعت سایت، رکن اساسیِ دنیایِ پرشتابِ امروز، نقشی حیاتی در سئو و بهینه‌سازی موتور جستجو ایفا می‌کند. به‌طوری که در حال حاضر، جزو یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل محسوب می‌شود. کارشناسان سئو بارها و بارها بر اهمیتِ حیاتیِ بهینه‌سازی سرعت سایت تأکید کرده‌اند و آن را یکی از واجباتِ هر وب‌سایت می‌دانند.

سرعت صفحه چیست؟

سرعت صفحه یعنی سرعت بارگذاری محتوا شما برای کاربر. هر چه محتوا سریع تر بارگذاری شود نشان می دهد که سرعت صفحه بیشتر است. زمان بارگذاری یک صفحه بین 2 تا 3 ثانیه است.

بهبود سرعت سایت نه تنها یک تکنیک بهینه‌سازی سئو است بلکه یک ضرورت برای بهبود عملکرد و تجربه کاربری وب سایت محسوب می‌شود. در این مقاله در مورد تاثیر سرعت بر سئو سایت صحبت خواهیم کرد، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

خدمات افزایش سرعت سایت بصورت تخصصی راهکاری ساده و مطمئن برای افزایش سرعت لود صفحات سایت.

سرعت لود سایت کانفیگ وردپرس
سرعت لود سایت کانفیگ وردپرس

بهینه سازی سرعت صفحه برای حفظ کاربران و رتبه بندی سایت ضروری است.

زمان مناسب بارگذاری یک صفحه وب چقدر است؟

در ایده آل ترین حالت زمانی که شما روی لینکی کلیک می کنید باید بلافاصله صفحه سایت بالا بیاید. اما همه ی ما می دانیم که این طور نیست، بارها شاهد این بوده ایم که برای دیدن یک سایت بیشتر از 10 ثانیه صبر کرده ایم.

در سال های گذشته تعداد و اندازه صفحات سایت افزایش یافته و فراگیر شدن بیشتر جاوا اسکریپت برای طراحی سایت ها بارگذاری صفحات اینترنتی را پیچیده تر و سخت تر کرده است.

زمانی که از یک صفحه وب بازدید می کنید چقدر صبر می کنید تا کل صفحه اعم از تصاویر، متن ها، ویدیو ها و لینک ها به طور کامل نمایش داده شوند؟اگر بلافاصله که صفحه را می بینید شروع به پیمایش و اسکرول صفحه کنید آیا می توانید تمام عناصر صفحه از جمله تصاویر و لینک ها را مشاهده کنید؟

  • با یک مثال شروع کنیم:

فرض کنید دو صفحه وب وجود دارد. صفحه اول مدت زمان بارگذاری کمتری دارد و بلافاصله زمانی که شما روی لینک کلیک می کنید، نمایش داده می شود اما نمی توانید کامل با صفحه تعامل داشته باشید، تصاویر کامل نمایش داده نمی شوند و برای دیدن لینک ها و ویدیو ها باید مدتی صبر کنید.

به زبان دیگر یعنی که این که زمانی که روی یک لینک کلیک می کنید بلافاصله نمای کلی صفحه را می بینید اما عناصر تعاملی مثل تصاویر، ویدیو ها و حتی بخشی از متن ها را نمی توانید به طور کامل مشاهده کنید و برای دیدن کامل سایت باید مدتی روی صفحه صبر کنید.

حالا فرض کنید یک صفحه دیگر داریم این صفحه برای بارگذاری اولیه کمی کندتر از صفحه ی اول است اما وقتی صفحه نمایش داده می شود، تصاویر کامل بارگذاری شده اند و لینک ها و دکمه ها به درستی کار می کنند. از بین این دو صفحه شما کدام صفحه به نظر شما بهتر است؟

احتمالا متوجه شده اید که سرعت صفحه فقط به این معنا نیست که چقدر طول می کشد تا ما یک صفحه وب را ببینیم، بلکه این معنا را می دهد که یک صفحه وب در چه مدت زمانی می تواند یک تجربه و تعامل کاربری خوب با کاربر برقرار کند.

حتی اگر صفحه به سرعت برای کاربر بارگذاری شود اما سایر عناصر ظاهری هنوز بارگذاری نشده باشند، کاربر احساس می کند که صفحه کند است و برای تعامل با آن باید مدتی منتظر بماند.

هیچ معیار مشخصی برای تعیین سرعت صفحه وجود ندارد

تاکنون متوجه شده اید که مشخص کردن سرعت یک صفحه کاری دشوار است. سرعت صفحه یک مفهوم چند وجهی است که با استفاده از یک فاکتور یا ویژگی نمی توان آن را تعریف کرد. موارد زیادی هستند که روی سرعت بارگذاری یک وب سایت تاثیر گذارند به همین دلیل است که تاثیر سرعت بر سئو سایت یکی از فاکتور های مهم در بهینه سازی سایت است.

خدمات افزایش سرعت سایت در کانفیگ وردپرس
خدمات افزایش سرعت سایت در کانفیگ وردپرس

در ادامه مقاله در مورد مواردی که روی سرعت بارگذاری یک وب سایت تاثیر گذار هستند، بیشتر صحبت خواهیم کرد.

هنگامی که شما روی لینکی کلیک می کنید، مرورگر باید درخواستی به سرور سایت بدهد و محتوا و سایر اطلاعات را از آن بخواهد. قبل از اینکه کاربر بتواند صفحه را ببیند، محتوای سایت در مرورگر بارگذاری شود.

پس از آن صفحه برای کاربر نشان داده می شود. بعد از چند لحظه کوتاه تمام المان های صفحه وب برای کاربر قابل مشاهده خواهد بود. اگر شما مالک یک سایت هستید خودتان را جای کاربر بگذارید. همه ی ما تمایل داریم بلافاصله زمانی که صفحه وب برای ما بالا آمد با صفحه تعامل داشته باشیم و مدت زمان طولانی منتظر لود شدن کامل صفحه نباشیم.

در عین حال زمانی که اسکرول و پیمایش به پایین صفحه انجام می دهیم دوست داریم ظاهر سایت برای ما کامل نمایش داده شود. اما متاسفانه در اکثر مواقع اینطور نیست و باید چند ثانیه برای دیدن تمام جزئیات صفحه وب منتظر بمانیم.

تاثیر سرعت بر سئو سایت و Core Web Vitals
تاثیر سرعت بر سئو سایت و Core Web Vitals

Core Web Vitals چیست؟

(Core Web Vitals) کور وب ویتال برای سنجش سرعت صفحه وب مورد استفاده قرار می گیرد که توسط گوگل در سال 2020 معرفی شد. هسته حیاتی وب یا کور وب ویتال برای بررسی تاثیر سرعت بر سئو سایت بسیار مهم است.

گوگل توجه زیادی به (Page Experience) تجربه صفحه دارد و جزو یکی از فاکتور های بسیار مهم گوگل برای رتبه بندی یک سایت محسوب می شود.

Core Web Vitals چیست؟
Core Web Vitals چیست؟

سه جنبه مختلف Core Web Vitals

Core Web vitals به سه جنبه از یک صفحه وب نگاه می کند از جمله سرعت صفحه در هنگام لود شدن اولیه، تعامل و ثبات بصری.

  • سرعت بارگذاری بزرگترین رنگ محتوایی ( LCP ):

این معیار به زمان لود و بارگذاری بزرگ ترین و مهم ترین المان محتوایی صفحه وب سایت شما اشاره دارد. زمانی که گوگل در نظر دارد، حدود 2.5 ثانیه است. همانطور که گفتیم نمایش صفحات وب به صورت مرحله ای است. LCP ضعیف رتبه صفحه را در نتایج جستجو گوگل پایین می آورد.

  • تعامل – اولین تاخیر ورودی ( FID ):

این معیار تاخیر زمانی که کاربر اولین تعامل را با صفحه وب انجام می دهد را بررسی می کند. یک مثال ساده این است که کاربر روی دکمه ای در صفحه وب کلیک می کند اما به دلیل اسکریپت های سنگین، صفحات وب تاخیر در پاسخ دارند.

به طور مثال شما فرمی را پر کرده اید و پس از ورود اطلاعات روی دکمه ارسال کلیک کرده اید. چه مدت زمانی طول می کشد که صفحه پاسخ دهد؟ این تاخیر زمانی را FID می گویند. بهتر است این مدت زمان تا جای ممکن کم باشد.

  • پایداری بصری – تغییر چیدمان تجمعی ( CLS ):

این معیار میزان جا به جایی المان های صفحه را هنگام لود شدن صفحه بررسی می کند. به عبارت دیگر آیا هنگام بارگذاری، عکس ها و متن ها روی صفحه حرکت می کنند؟

به طور مثال در حال خواندن یک مقاله هستید ناگهان تبلیغی در وسط مقاله بارگذاری می شود و متن را به پایین صفحه هل می دهد، این باعث می شود شما پاراگرافی که در حال خواندن آن بوده اید را گم کنید و مجبور می شوید دوباره آن قسمت را پیدا کنید.

این کار باعث می شود کاربر هنگام ورود به سایت تعاملی خوبی با سایت برقرار نکند و یک تجربه منفی در ذهن کاربر ایجاد می شود. مقدار LCP در حالت عادی باید کمتر از 0.1 باشد. با استفاده از برخی از روش ها می توان میزان LCP صفحه و وب سایت خود را کاهش داد.

جنبه های مختلف Core Web Vitals
جنبه های مختلف Core Web Vitals

کیفیت هر یک از این 3 فاکتور به سه دسته تقسیم می شود: خوب، نیاز به بهبود و ضعیف.

صفحه ای که تاخیر ورودی اول ( FID ) کمتر از 300 میلی ثانیه دارد، ضعیف در نظر گرفته می شود.

اگر می خواهید در دسته بندی خوب قرار بگیرید باید سعی کنید در یک دوره 28 روزه رضایت 75 درصد از بازدیدکنندگان را به دست آورید. این به این معنی است از هر 4 بازدید کننده، 3 نفر باید هنگام مراجعه به صفحات وب سایت شما سطح خوب مد نظر گوگل را تجربه کنند.

اگر به دنبال بهبود سرعت صفحه خود هستید، دانستن و درک مفاهیم Core Web Vitals ضروری است. با بهبود سرعت صفحه می توان رتبه را در گوگل افزایش داد.

در خدمات افزایش سرعت سایت بصورت تخصصی، راهکار های اساسی و تضمینی برای بالا بردن سرعت سایت و بهینه سازی Core Web Vitals انجام می شود.

تفاوت بین سرعت صفحه و سرعت سایت

برخی از افراد به اشتباه به جای استفاده از کلمه سرعت صفحه از سرعت سایت استفاده می کنند. در نگاه اول شاید هر دو آن ها شبیه هم باشند اما مطمئنا این دو شبیه به هم نیستند و دو مفهوم جدا از هم در بحث تاثیر سرعت بر سئو سایت دارند.

سرعت صفحه فقط مربوط به سرعت یک صفحه سایت است در حالی که سرعت سایت به عملکرد کلی یک وب سایت اشاره می کند.

اندازه گیری سرعت صفحه بسیار ساده تر از اندازه گیری عملکرد کل یک وب سایت است. یک سایت می تواند شامل صد ها و حتی میلیون ها صفحه باشد. بعلاوه هر یک از این صفحات هدف و محتوا های مختلفی را دنبال می کنند.

به طور مثال در یک وب سایت ما صفحات بلاگ، صفحات فروشگاهی و … داریم که هدف هر صفحه متفاوت از صفحات دیگر است.

سرعت یک وب سایت را با استفاده از چند فاکتور معین، نمی توان مشخص کرد. یک وب سایت ترکیبی از دسته های مختلف صفحات وب است که به صورت ساختار یافته و مرتب شده کنار هم قرار گرفته اند.

حتی اگر در کور وب ویتال اکثر صفحات شما جزو دسته بندی خوب قرار گیرند باز هم ممکن است سرعت سایت شما جزو دسته بندی های ضعیف یا آهسته باشد.

تاثیر سرعت بر سئو سایت چقدر مهم است؟

داشتن سایت سریع به این معنی است که صفحات وب سایت شما به سرعت بارگذاری می شوند. سایت هایی که سرعت بارگذاری بیشتری دارند نرخ تبدیل بالاتر و نرخ پرش پایین تری دارند. تحقیقاتی انجام شده است که تاثیر سرعت بر سئو سایت را نشان می دهد.

یکی از این تحقیقات توسط گوگل انجام شده است و نشان داده شده است:

  • با افزایش زمان سرعت صفحه از 1 ثانیه به 5 ثانیه، احتمال خروج بازدیدکنندگان از صفحه 32 درصد افزایش می یابد.
  • با افزایش بارگذاری صفحه از 1 ثانیه به 5 ثانیه، احتمال اینکه یک بازدیدکننده بدون تعامل صفحه را ترک کند از 32 به 90 درصد افزایش می یابد.
تاثیر سرعت بر سئو سایت چقدر مهم است؟
تاثیر سرعت بر سئو سایت چقدر مهم است؟

تاثیر سرعت بر سئو سایت اینجاست که خودش را نشان می دهد.

اگر صاحب یک وب سایت هستید باید تمام تلاش خود را بکنید که نسبت به سایر رقبا هم حوزه ی خود سایت سریع تری داشته باشید. سایتی که بارگذاری آن بیش از حد طول بکشد، هیچ سودی برای شما ندارد و کاربر بدون تعامل در کسری از ثانیه از سایت خارج می شود.

اگر نتوانید کاربر را در وب سایت خود نگه دارید و کاربر خارج شود و لینک های دیگر گوگل را کلیک کند، رتبه و اعتبار شما پیش گوگل از دست می رود و به صفحات بعدی گوگل صفحه شما منتقل می شود.

توجه داشته باشید زمانی که کاربر می تواند با دیدن وب سایت های دیگر درد خود را درمان کند منتظر دیدن صفحه شما نمی نشیند مگر آنکه یک برند بسیار خاص و شناخته شده باشید!!!

با ارائه دادن یک سایت سریع به کاربر، کاربر ترغیب می شود بیشتر در وب سایت شما بماند چرا که می تواند سریع تر به هدف خود برسد. علاوه بر آنکه بودن کاربر در وب سایت شما به گوگل سیگنال های مثبت ارسال می کند، در خود کاربر هم نوعی اعتماد شکل می گیرد که این مورد در بحث برند سازی بسیار به شما کمک می خواهد کرد.

مدت زمان بارگذاری صفحات برای بازدید کنندگان مهم است

گوگل می داند زمان لود یک صفحه برای بازدیدکنندگان چقدر مهم است. انتظار برای دیدن محتوا، ناتوانی در تعامل با یک صفحه، داشتن پرش و تاخیر همگی باعث فرسودگی سئو سایت شما می شوند.

بهبود سرعت سایت باعث می شود از بازدیدکنندگان بازخورد های مثبت دریافت کنید. بازدیدکنندگان به سایت شما بیشتر اعتماد می کنند، بیشتر خرید می کنند و در نهایت برند سازی انجام می شود. همچنین گوگل هم سایت شما را به عنوان یک نتیجه جستجو عالی می بیند و در نهایت ممکن است یک افزایش رتبه خوب دریافت کنید.

نا امید شدن کاربران از وب سایت شما به رتبه بندی به شدت آسیب می زند. علاوه بر تحقیقات گوگل سایر تحقیقات نشان می دهند که رفتار های کاربر با سرعت سایت رابطه مستقیمی دارد.

  • طبق تحقیقات تقریبا 70 درصد از کاربران گفته اند که سرعت صفحه سایت بر تمایل آن ها برای خرید تاثیر گذاشته است.
  • اگر روند تراکنش خیلی کند باشد، 20 درصد از کاربران سبد خرید خود را رها می کنند.
  • جالب است بدانید که بی بی سی در تحقیقات خود متوجه شده است به ازای هر ثانیه اضافه ای که سایتشان برای بارگذاری طول می کشد، 10 درصد از کاربران خود را از دست می دهند.

این ضرر و زیان ها به این دلیل اتفاق می افتد که مسئله تاثیر سرعت بر سئو سایت مورد توجه قرار نمی گیرد. کاربر دوست ندارد منتظر بماند، داشتن سرعت ضعیف باعث می شود کاربر از صفحه خارج شود و به وب سایت های دیگر مراجعه کند.

گوگل به سایت های سریع نیاز دارد

گوگل می تواند به راحتی رفتار کاربران را ردیابی و ارزیابی کند (زمانی که کاربر از صفحه خارج می شود و روی لینک های دیگر کلیک می کند یا زمانی که کاربر فقط چند ثانیه داخل صفحه می ماند و… ، همگی این رفتار ها توسط گوگل بررسی می شوند) و بر اساس تجربه کاربر صفحه را رتبه بندی کند.

سرعت صفحه نه تنها در جذب کاربر و مشتری تاثیر گذار است بلکه برای گوگل هم سودمند است. وب سایت های کند اغلب ناکارآمد هستند. این وب سایت ها ممکن است فایل های زیادی را بارگیری کرده باشند، رسانه های خود را بهینه نکرده باشند یا از فناوری های موجود برای ارتقاء سرعت صفحه استفاده نکرده باشند.

تمامی این عوامل باعث می شوند گوگل پهنای باند بیشتری مصرف کند، منابع بیشتری را تخصیص دهد و پول بیشتری خرج کند. اعمال تغییرات ساده در پیکربندی، کد ها و … می تواند وب سایت ها را بسیار سریع تر کند. سایت سریع علاوه بر آنکه برای کاربران سودمند است هزینه های گوگل را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

گوگل سرعت را برای رتبه بندی سایت در نظر می گیرد و به سایت های سریع تر، پاداش می دهد.

بهبود سرعت صفحه به بهبود نرخ خزش کمک می کند

هر چه سایت بزرگتر باشد تاثیر سرعت بر سئو سایت بیشتر خودش را نشان می دهد. افزایش سرعت نه تنها بر تجربه کاربر و نرخ تبدیل تاثیر گذار است بلکه بر نرخ خزش یا بودجه خزش هم می تواند تاثیر بگذارد.

هنگامی که ربات گوگلی به صفحه شما سر می زد فایل HTML شما و هر منبعی مانند تصاویر، CSS و جاوا اسکریپت را بررسی می کند. هر چه فایل ها بیشتری داشته باشید و صفحه سنگین تر باشد ربات گوگلی بیشتر طول می کشد تا آن ها را بررسی کند.

بهبود سرعت صفحه به بهبود نرخ خزش کمک می کند
بهبود سرعت صفحه به بهبود نرخ خزش کمک می کند

توجه داشته باشید هر چه ربات های گوگل زمان بیشتری برای خزیدن یک صفحه و فایل های آن صرف کنند، صفحات دیگر وب سایت کمتر توسط ربات های گوگلی بررسی می شوند.

این به این معناست که گوگل ممکن است سایر صفحات و حتی محتوا های مهم شما را نبیند. بهینه سازی سرعت وب سایت علاوه بر آنکه تجربه کاربری خوبی را برای بازدیدکنندگان فراهم می کند به ربات های گوگلی کمک می کند که بیشتر در سایت شما بخزند.

هر چه تعداد ربات بیشتری وارد سایت شما شود، اعتماد گوگل به وب سایت شما بیشتر می شود.

سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی است

گوگل بار ها گفته است که از تاثیر سرعت بر سئو سایت غافل نشوید، چرا که یکی از فاکتور های گوگل برای رتبه بندی سرعت بارگذاری صفحات سایت است.

گوگل از سال 2010 سرعت سایت ها را اندازه گیری می کند و از آن برای الگوریتم های رتبه بندی خود استفاده می کند. در سال 2021 گوگل به روز رسانی الگوریتم تجربه صفحه را اعلام کرد و اعلام کرد سرعت صفحه و تجربه کاربر در هم تنیده شده اند. Core Web Vitals به ما نشان می دهد که سرعت یک عامل مهم در رتبه بندی است.

مقاله بهترین افزونه افزایش سرعت وردپرس برای افزایش سرعت لود صفحات سایت مناسب است.

البته گوگل در حال حاضر می خواهد مرتبط ترین اطلاعات را به جستجوگران ارائه دهد. ایجاد محتوا های با کیفیت بهترین راه برای کسب رتبه است. گوگل بیان می کند سیگنال های تجربه صفحه، زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کنند که در نتیجه جستجو صفحات مرتبط برای کاربر نشان داده شود.

گوگل از نسخه موبایلی صفحات شما برای رتبه بندی و فهرست بندی استفاده می کند. امروزه بیشتر مردم با موبایل خود در گوگل جستجو می کنند. در تحقیقات اخیر نشان داده شده است که حدود 66 درصد از کل بازدید های وب سایت ها از دستگاه های تلفن همراه صورت می گیرد.

سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی است
سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی است

برای اینکه بتوانید با سایر رقبا رقابت کنید و جایگاه بهتری در نتایج جستجو گوگل داشته باشید باید صفحه موبایل شما استاندارد های Core Web Vitals و سایر سیگنال های تجربه کاربری را داشته باشد.

صفحات موبایلی در مقایسه با دسکتاپ زمان بیشتری برای بارگذاری اطلاعات و نمایش آن به کاربر نیاز دارند. مردم طبق تجربه هنگام جستجو در تلفن های همراه صبور تر هستند. به برخی از آمار های زیر توجه کنید:

  • میانگین زمان بارگذاری صفحات وب سایت از بین 100 صفحه برتر در سراسر جهان، 2.5 ثانیه در دسکتاپ و 8.6 ثانیه در تلفن های همراه است.
  • بارگذاری یک صفحه وب در تلفن همراه به طور متوسط 15.3 ثانیه طول می کشد.
  • به طور متوسط، بارگذاری صفحات وب در تلفن های همراه 70.9 درصد بیشتر از رایانه های رومیزی است.

عواملی که بر سرعت صفحه شما تاثیر می گذارد

عوامل زیادی وجود دارند که روی سرعت صفحه تاثیر می گذارند. در ادامه چند مورد را توضیح می دهیم:

  • خدمات هاست وب سایت

خدمات هاست نقش بسیار مهمی در عملکرد کلی وب سایت شما دارند. عملکرد سرور مستقیما بر عملکرد وب سایت تاثیر می گذارد. از تنظیمات سرور گرفته تا امکانات، زمان آپدیت و … همگی روی عملکرد هاست شما تاثیر می گذارند.

جهت انتخاب هاست مناسب برای وردپرس با سرعت بالا معرفی بهترین هاست وردپرس در ایران + توضیحات کامل را مطالعه نمایید.

با انتخاب یک هاست خوب و قابل اعتماد وب سایت شما می تواند درخواست ها را در مدت زمان مناسب پردازش کند. علاوه بر این برای بهینه سازی سرعت سایت دیگر نیاز به تغییر هاست ندارید و از پرداختن هزینه های اضافی جلوگیری می کنید.

  • قالب سایت

قالب سایت شما از فونت گرفته تا رنگ ها و … روی نمای کلی سایت شما اثر گذار هستند. برخی از تم ها بسیار تمیز تر و بهینه تر از بقیه هستند.

این تم ها علاوه بر زیبایی حجم کمتری دارند و بارگذاری آن ها ساده تر است. اگر به دنبال این هستید که صفحه وب سایت شما روند بارگذاری سریع تری داشته باشید به بهینه کردن تم وب سایت حتما فکر کنید.

  • فایل های بزرگ

فایل های HTML ، CSS و جاوا اسکریپت همگی فایل هایی هستند که حجم زیادی دارند. هر کیلوبایتی که حذف می کنید روی عملکرد صفحه سایت تاثیر خودش را می گذارد. امروزه بیشتر سایت ها از جاوا اسکریپت برای پویایی سایت استفاده می کند.

انیمیشن هایی که در سایت ها مشاهده می کنید همگی توسط جاوا اسکریپت  انجام می شوند. جاوا اسکریپت سنگین است و استفاده بیش از حد آن باعث می شود صفحه درهم بارگذاری شود.

ممکن است وقتی به Core Web Vitals سر می زنید امتیاز FID پایینی داشته باشید زیرا پردازش و بارگذاری این فایل های جاوا اسکریپت به خصوص در تلفن های همراه زمان بسیار زیادی می برد.

  • کد بد نوشته شده

از خطاهای جاوا اسکریپت گرفته تا نشانه گذاری های نامعتبر HTML و کد های بهینه نشده همگی روی سرعت صفحه سایت تاثیر می گذارند و سرعت را کاهش می دهند.

  • تصاویر و فیلم ها

تصاویر سنگین سرعت صفحه را کند می کنند. تصاویر بخش قابل توجهی از حجم صفحه را تشکیل می دهند. اگر صفحه شما یک تصویر هدر بزرگ و بهینه شده نداشته باشد، امتیاز LCP شما در Core Web Vitals کاهش می یابد.

همانطور که گفتیم LCP مربوط به مدت زمانی است که بزرگ ترین المان محتوایی روی صفحه نمایش داده می شود. توجه داشته باشید بهینه سازی تصویر نقش بسیار مهمی در افزایش سرعت سایت دارد.

  • افزونه ها و ویجت های بسیار زیاد

اگر سایت را بر روی وردپرس اجرا می کنید احتمالا از افزونه های زیاد و متعددی استفاده می کنید. توجه داشته باشید استفاده بیش از حد از افزونه های وردپرسی سرعت صفحه سایت را کاهش می دهد. هر افزونه مقدار کدی به صفحه و سایت شما اضافه می کند و باعث سنگین شدن صفحه می شود.

  • استفاده نکردن از CND

CND مخفف شبکه تحویل محتوا است. یک شبکه به هم پیوسته از سرور ها و مراکز داده است که در مکان های جغرافیایی مختلف وجود دارند. می تواند به بارگذاری صفحه کمک کند به خصوص اگر مخاطب بین المللی دارید.

یک CND محتوا های ثابت وب سایت شما مثل فایل های CSS و فایل های تصویری را در سرور ها ذخیره می کند. باعث می شود سرعت بارگذاری این فایل ها برای افرادی که نزدیک سرور های شبکه زندگی می کنند، بیشتر شود.

در ایران و برای سایت های ایرانی، ‏ابر آروان | زیرساخت یکپارچه ابری‏(CND ایرانی) – https://www.arvancloud.ir/fa پیشنهاد می شود.

به طور مثال فرض کنید سرور شما در هند است اما بازدیدکنندگان زیادی از استرالیا دارید به جای ارسال مستقیم فایل ها از هند می توانید فایل ها را از سروری که در استرالیا هست برای کاربران استرالیا ارسال کنید. این روند باعث می شود فرایند بارگذاری صفحه سایت سریع تر اتفاق بیفتد.

  • تغییر مسیر ها

ریدایرکت ها در هر وب سایتی وجود دارند و تقریبا مشکلی ایجاد نمی کنند. اما اگر این تغییر مسیر به درستی انجام نشود ممکن است سرعت بارگذاری صفحه کاهش پیدا کند. تا حد امکان از ریدایرکت های زیاد جلوگیری کنید و آن را کاهش دهید.

البته منظور ریدایرکت ها در هر وب سایت، هک شدن سایت نیست ، هرچند هک شدن سایت هم تاثیر زیادی در کند شدن سایت می گذارد که می توانید از روش های پیشگیری از هک شدن سایت در برابر هکرها [20+ روش] کمک بگیرید.

چگونه سرعت صفحه وب سایت را بررسی کنیم؟

یکی از منابع مهمی که می توانید استفاده کنید گوگل است. ابزار های مختلفی برای بهینه سازی سرعت سایت وجود دارد. در ادامه چند مورد از این موارد را برای شما توضیح می دهیم:

  • سایت Google PageSpeed: یکی از بهترین گزینه ها برای بررسی تاثیر سرعت بر سئو سایت است که توسط گوگل به کاربران ارائه می شود. گزارش تجربه صفحه در گوگل کنسول را می توانید بررسی کنید. این ابزار تجربه کاربری بازدیدکنندگان را از صفحه وب سایت شما را خلاصه می کند.
  • سایت gtmetrix: سایت GTmetrix.com یک ابزار آنلاین رایگان است که برای ارزیابی و اندازه‌گیری عملکرد و سرعت بارگیری وب‌سایت‌ها استفاده می‌شود. این ابزار اطلاعات مفیدی ارائه می‌دهد که شامل نمرات و امتیازات مربوط به بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت، زمان بارگیری صفحه، اندازه صفحه، تعداد درخواست‌های سرور، و پیشنهادات بهبود است. GTmetrix از تکنولوژی‌های متعددی مانند Lighthouse و PageSpeed Insights استفاده می‌کند تا به کاربران کمک کند تا عیوب و موارد بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت خود را شناسایی و بهبود بخشند.
  • Lighthouse گوگل کروم: یکی از پیشرفته ترین و پیچیده ترین ابزار های اندازه گیری عملکرد صفحه وب سایت است.
  • WebPageTest: این ابزار یک نمودار به شما ارائه می دهد که نحوه بارگیری تمام فایل های شما در وب سایت نشان می دهد. برای شناسایی منابع کند مناسب است.
  • Chrome Developer Console: یک ابزار کاربردی که دقیقا به شما نشان می دهد که هنگام بارگیری سایت شما در رایانه و مرورگر دقیقا چه اتفاقی می افتد.
تاثیر سرعت بر سئو سایت WebPageTest
تاثیر سرعت بر سئو سایت WebPageTest

سخن آخر در مورد تاثیر سرعت بر سئو سایت

اکنون که تاثیر سرعت بر سئو سایت را متوجه شده اید سعی کنید محتوا های با کیفیت تولید کنید، وب سایت و صفحات خود را مطابق با استاندارد های Core Web Vitals  بهینه کنید تا در نهایت بتوانید در صفحه اول گوگل جایگاهی به دست آورید.

توجه داشته باشید که هنگام بهینه سازی سئو سایت خود به امتیازات و اعداد توجه بیش از حد نداشته باشید زیرا این اعداد یک نمای کلی و یک میانگین از عملکرد وب سایت شما هستند. ابزار هایی مانند WebPageTest.org، Google PageSpeed Insight و Lighthouse همراه ابزار های تحلیلی استفاده کنید تا یک نمای کلی از مشکلات سایت خود دریافت کنید.

در خدمات افزایش سرعت سایت بصورت تخصصی، وب سایت شما توسط کارشناسان سرعت در کانفیگ وردپرس بررسی، و اقدامات لازم بر اساس نیاز سایت شما، بسته به نوع قالب و افزونه های استفاده شده انجام می شود تا سرعت لود سایت شما به کمتر از 2 ثانیه برسد.

در نظر داشته باشید که می توانید برای بهینه کردن سرعت صفحه و سایت کار های بیشتری از آنچه در این مقاله گفته شد انجام دهید. اگر قصد افزایش سرعت سایت خود را دارید می توانید به بخش خدمات سایت مراجعه کنید و خدمات افزایش سرعت سایت را خریداری کنید.

برخی از مقاله های دیگر ما در صورت تمایل برای مطالعه:

همچنین در صورتی که به هر دلیلی سایت وردپرسی شما آلوده و ویروسی شد ، می توانید از خدمات پاکسازی سایت هک شده و ویروسی بصورت تخصصی استفاده نمایید.

منبع: سایت yoast

مقالاتی که می تواند مفید باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up