ویژگی های ssl اس اس اس

با عرض سلام و احترام خدمت شما کاربران محترم. در مقاله اس اس ال چیست؟ قصد داریم تا ضمن ارائه توضیحات کاملی در مورد گواهینامه اس اس ال، از ضرورت های استفاده این پروتکل امنیتی نیز صحبت کنیم، و به سوال اس اس ال چیست پاسخ دهیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

بصورت خلاصه پروتکل امنیتی اس اس ال، برای رمز نگاری داده های رد و بدل شده بین کاربر، مرورگر و سرور (هاست) است. برای مثال زمانی که در یک سایت بر روی یک فرم کلیک می کنید، مرورگر درخواست شما را ترجمه کرده و به سمت سرور ارسال می کند.

در صورتی که از اس اس ال در هاست استفاده شده باشد، درخواست بصورت رمزنگاری شده به سمت سرور ارسال می شود تا قابل ردیابی نباشد.

دقت کرده اید که همیشه اصرار می شود از سایت هایی که از اس اس ال استفاده می کنند، خرید کنید؟ زیرا شماره کارت به همراه رمز های آن را وارد می کند. به این فکر کنید که اگر در این سایت از ssl استفاده نشده بود، چقدر راحت یک هکر می توانست اطلاعات کارت شمارا بردارد؟ 

در ادامه برای بررسی دقیق و معرفی کامل گواهینامه اس اس ال ( ssl certificate ) همراه باشید.

اس اس ال چیست؟
اس اس ال چیست؟

گواهینامه اس اس ال چیست ؟

قبل از پاسخ به سوال اس اس ال چیست ، اجازه دهید در همین ابتدا معنی پروتکل را برای شما شرح دهیم تا اگر در ادامه عبارت پروتکل امنیتی ssl را بیان کردیم بخوبی متوجه مفهوم آن شوید.

پروتکل در واقع یک سری قوانین و مقررات مشخص شده‌ای است که برای انجام و یا اجرای کاری آن را مورد استفاده قرار می دهیم که این کار می تواند در هر زمینه ای بوده باشد. برای مثال مجموعه قوانیی که برای ارسال و یا دریافت اطلاعات از آن ها استفاده می شود را می توان یک پروتکل در نظر گرفت.

پروتکل امنیتی ssl هم شامل مجموعه ای از قوانین جهت تبادل اطلاعات در فضای اینترنت است که از داده های شما محافظت می کند. حتماً تاکنون آدرس وبسایت‌های زیادی را مشاهده کردید که برخی دارای عبارت http و برخی هم httpS بوده‌اند و احتمال تفاوت بین این دو را نیز نمی دانستید.

تفاوت در این است که سایتی که از پروتکل httpS استفاده کرده است، درواقع گواهینامه امنیتی اس اس ال را روی خود نصب و پیکربندی نموده که باعث افزایش امنیت در تبادل اطلاعات کاربران می گردد.

گواهینامه اس اس ال (ssl) که واژه ای گرفته شده از عبارت Secure Socket Layer است که در فارسی به معنی لایه اتصال ایمن معنی می شود و توسط یک لایه امنیتی از اطلاعات شما که بین سرور در حال تبادل می باشند حفاظت کرده و آن ها را رمزنگاری می نماید.

اس اس ال چیست؟
اس اس ال چیست؟

گواهینامه اس اس ال چیست و چه کاربردی دارد؟

در پاسخ به سوال اینکه اس اس ال چیست، باید بصورت خلاصه عرض کنیم که یک پروتکل امنیتی است که باعث افزایش امنیت داده های سایت شما می شود.

با گسترش کسب و کارها در اینترنت، نگهداری و حفاظت از این اطلاعات در این فضا مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است. چرا که اگر به این موارد توجه نکنیم، سایت ما دچار اشکال اساسی شده و از نظر امنیت برای کاربران مورد تایید و اعتماد نخواهد بود.

بسیاری از ما هر روز پرداخت هایی را در اینترنت انجام می دهیم و خیالمان از اینکه اطلاعات بانکی مان لو نمی رود راحت است، زیرا از سایت هایی خرید می کنیم که گواهینامه معتبر اس‌اس‌ال دارند و همین موضوع سبب شده تا به آن ها اعتماد نماییم.

پرداخت امن با گواهینامه SSL
پرداخت امن با گواهینامه SSL

گواهینامه SSL برگرفته از مخفف کلمه Secure Sockets Layer است و به طور خلاصه ، این فناوری استاندارد برای ایمن نگه داشتن اتصال به اینترنت و محافظت از هرگونه اطلاعات حساس است که بین دو سیستم ارسال می شود.

همانطور که در ابتدا توضیح داده شد، داشتن اس اس ال موجود رمز نگاری داده های بین کاربر و سرور می شود. به این صورت از خواندن مجرمان و تغییر هرگونه اطلاعات منتقل شده ، از جمله جزئیات شخصی احتمالی جلوگیری می کند.

چرا ssl مهم است و باید به آن اهمیت داد؟

در مقاله ای با عنوان “دلایل استفاده از گواهینامه اس‌اس‌ال” بصورت کامل در مورد دلایل و ضرورت های استفاده از ssl برای افزایش امنیت سایت توضیح داده ایم. یک روش برای رمزگذاری داده های رد و بدل شده در سایت ما است که از هک شدن سایت و افشای اطلاعات مهم سایت جلوگیری می کند.

هنگامی که بر روی یک سایت SSL نصب شده باشد، داده های کاربران شامل نام، اطلاعات ایمیل، رمز ها، مهم تر از همه این موارد، اطلاعات بانکی و هر اطلاعات دیگری در سایت را بصورت کد شده بین کاربر و سرور اصلی سایت جابجا می شود.

در این بین اگر هکری نیز بتواند به سایت نفوذ نماید، با توجه به اینکه این اطلاعات رمزنگاری شده می باشند، نمی تواند معنی و مفهوم آن را درک کرده و یا از آن ها سوءاستفاده کند.

ssl چیست
ssl چیست

در سایت هایی که از گواهینامه Ssl استفاده شده باشد، در کنار آدرس سایت در مرورگر، قفل مشکی رنگ (در برخی مرورگر ها سبز رنگ) نمایش داده می شود و عبارت این سایت ایمن است را به کاربر نمایش می دهد.

اگر لازم باشد که تعریف دیگری از معنی ssl داشته باشیم، آن را یک فناوری امنیتی می دانیم که برای رمزنگاری اطلاعات ارسالی از مروگر کاربر، تا دریافت آن توسط سرورها مورد استفاده قرار می دهیم و هدف ما از این کار نیز امنیت سایت می باشد.

یکی دیگر از مزایای اس اس ال،پیشگیری از هک شدن سایت توسط حمله xss است

xss یک مدل حمله هکری بر روی دامنه است که باعث لو رفتن کوکی های سایت می شود. برای مثال اگر کوکی شما به عنوان مدیر سایت که در زمان لاگین توسط مرورگر ایجاد می شود هک شود ، فرد هکر خیلی شیک و مجلسی می تواند با نام کاربری و رمز شما به سایت دسترسی داشته باشد. 

اما اگر اس اس ال نصب شده باشد ، این داده های شما بصورت رمز نگاری شده ذخیره می شود. داده ها بصورتی نیست که خیلی دقیق و راحت قابل دسترسی باشد. درواقع اصلاً در دسترس نیست. 

اس اس ال چطور کار می کند؟

اگر بخواهیم از واژه های تخصصی برای تعریف مدل عملکرد این قابلیت استفاده نماییم، شاید فقط آن را بیان کرده باشیم و برای شما قابل درک نبوده نباشد.

برای باز شدن این موضوع یک مثال میزنیم، در اینترنت و در سایت های اینترنتی ما اطلاعاتی از قبیل اطلاعات شخصی و هویت خود، ایمیل، اطلاعات بانکی برای پرداخت ها و موارد دیگر وارد می کنیم.

این اطلاعات نباید بصورت عادی و دقیقاً همان شکلی که وارد می کنیم به سرور های سایت ارسال شود، زیرا هکرها دائم درحال بررسی این مدل سایت ها هستند تا هم از اطلاعات کاربران استفاده های غیرقانونی کرده و آن ها را هک کرده و حساب ها را خالی نمایند.

امنیت سایت با خرید Ssl
امنیت سایت با خرید Ssl

گواهینامه اس اس ال داده هایی که وارد می کنید را رمز گذاری و کد می کند، مثلا اگر شما نام را “علی” وارد کرده باشید، بصورت یک عبارت کد شده شاید اینطور “SGsr5sd2qAT” به سمت سرور ارسال شود. اطلاعات دیگر هم همینطور، به این صورت این اطلاعات به دست هرشخصی هم برسد نمی تواند تشخیص دهد و فقط سرور است که آن را رمزگشایی می کند.

از کجا بفهمیم یک وب‌سایت دارای گواهینامه‌ SSL است؟

این موضوع خیلی ساده قابل تشخیص است. کافیست به آدرس سایت خود نگاه کنید، اگر که در آدرس سایت شما httpS قرار دارد، سایت شما از این گواهینامه استفاده می کند.

البته خیلی وقت ها این عبارت وجود دارد، اما قفل کنار آن قرمز رنگ و یا زرد با عبارت امن نیست قرار گرفته است که در این مواقع سایت شما از Ssl پشتیبانی نمی کند و یا به خوبی نصب و پیکربندی نشده است.

نصب بودن گواهینامه ssl روی سایت
نصب بودن گواهینامه ssl روی سایت

چطور برای سایت خود ssl نصب کنیم؟

حالا که در مورد گواهینامه اس اس ال اطلاع کسب کرده اید، شاید بخواهید روش نصب آن را هم بدانید. نصب گواهینامه ssl ساده نیست و نیاز به تخصص قبلی دارد. البته در اینترنت با جستجوی انگلیسی روش‌های نصب را می توانید مشاهده نمایید، اما به خطاهای احتمالی که بر روی هر سایت ممکن است ایجاد شود، پرداخته نشده است.

نصب گواهینامه SSL
نصب گواهینامه SSL

دلیل آن این است که روی هر سایت و یا هاست روش نصب اس اس ال متفاوت بوده و ممکن است موارد و مشکلات غیرقابل پیش بینی در حین کار رخ دهد و هر کدام دلایل و راه حل های خاصی دارند.

همچنین اگر شما روی سایت خود اقدام به نصب اس اس ال کردید و قفل سایت شما سبز نیست و به رنگ قرمز می باشد پیشنهاد می گردد مقاله “حل مشکل عدم نمایش آیکون SSL برای سایت” را جهت بررسی عواملی که باعث این مشکل شده اند را مطالعه نمایید.

سخن پایانی

استفاده از گواهینامه SSL برای هر سایتی توصیه می شود و باعث افزایش امنیت و همچنین بهبود سئو سایت می گردد.

اس اس ال در چند نوع ارائه شده است که ما هم در مقاله ای با عنوان “معرفی انواع گواهینامه اس اس ال SSL” ضمن نام بردن از همه آنها، هر کدام را بصورت جداگانه توضیح داده ایم، برای انتخاب دقیقتر گواهینامه، مقاله را مطالعه نمایید.

امیدواریم مقاله ssl چیست برای شما مفید بوده باشد و خوشحال می شویم نظرات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید.

سوالات متداول 

  • اس‌اس‌ال چیست؟

اس‌اس‌ال (SSL) یک پروتکل امنیتی است که برای رمزنگاری ارتباطات اینترنتی به منظور حفاظت از اطلاعات حساس مانند رمزعبورها و اطلاعات مالی استفاده می‌شود.

  • چرا SSL برای وبسایت‌ها مهم است؟

SSL به وبسایت‌ها امنیت اضافی می‌دهد و از حملات نفوذی و دزدیده شدن اطلاعات مهم مانند اطلاعات کارت اعتباری جلوگیری می‌کند. همچنین، گوگل جلوگیری از وبسایت‌های بدون SSL را تشویق می‌کند.

  • چگونه می‌توان یک گواهی‌نامه SSL برای وبسایت خود دریافت کرد؟

کانفیگ وردپرس ارائه دهنده گواهینامه اس اس ال معتبر از شرکت certum می باشد. نصب SSL بر روی هاست و تغییر لینک ها از طریق دیتابیس است و نیازی به افزونه نیست.

  • چرا گوگل SSL را تشویق می‌کند؟

گوگل سایت دارای SSL را زودتر ایندکس می‌کند زیرا ارتقاء امنیت یکی از اهداف اصلی آن است. وبسایت‌های امن تر با HTTPS (نسخه امن از HTTP) در جستجوهای گوگل بهتر عمل می‌کنند و افراد بهترین تجربه ممکن را در ارتباط با وبسایت‌ها دارند.

مقالاتی که می تواند مفید باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up